Een passie voor hout
www.woodenart.be
Bart LuykxGSM: +32 (0)498 76 36 50
BTW: BE 0636.705.822
E-mail:

Vanden Berghe BenBTW: BE 0733.365.332
E-mail:
Agenda

Cursussen in 2024

Volgende cursussen worden aangeboden:

    Basiscursus houtdraaien
Hierin worden de basisprincipes van het houtdraaien aangeleerd in vijf lessen, alsook het aanslijpen van de beitels. We maken kennis met de verschillende soorten beitels en leren afruwen, hol en bol draaien, een bekertje en een schaaltje draaien. Voorkennis is niet vereist. Alle materiaal en machines alsook een syllabus worden ter beschikking gesteld. Deelname aan deze cursus kost €150 + lidmaatschap van de houtdraaiersgilde voor de verzekering. Inschrijvingen dienen te gebeuren via de voorzitter van onze houtdraaiersgilde: lucvannoten1@gmail.com

Onze volgende basiscursus gaat door op de vijf maandagavonden in september 2024, ttz 2, 9, 16, 23 & 30 september. Dit telkens van 19u tot 22u.


    Leren werken met de figuurzaagmachine (volwassenen)

In deze uitgebreide cursus leren we de figuurzaagmachine in al haar facetten en in haar haast oneindige mogelijkheden kennen. Van eenvoudige werkstukken via binnenwerk tot reliëf- en driedimensionaal werk. Voorkennis is niet vereist. Machines en hout worden ter beschikking gesteld. Ook wie al naar een eerdere cursus kwam blijft welkom. 

De nieuwe lessenreeks wordt in augustus gecommuniceerd.


    Houtatelier voor kinderen

Op spelenderwijze worden allerlei houttechnieken aangeleerd. Zowel met handgereedschappen als enkele machines leren we omgaan. Om tot een goede opvolging te kunnen komen werken we in groepjes van maximum 6 deelnemers. Voorkennis is niet vereist. Het atelier ligt aan de Leuvenseweg 93 in Rillaar en is tweewekelijks op woensdagnamiddag in volgende reeksen:

De nieuwe reeksen komen in augustus op de website.

Zomerkampen 2024

Onze zomerkampen zijn er voor kinderen vanaf 8 jaar. We leven een week samen in een ontspannen en creatieve sfeer. Elkaar beter leren kennen, samen proeven van het buitenleven, zelf koken, onze vriendschapsband versterken, hout leren bewerken, mijmeren aan het kampvuur, … Hoofddoel is dat iedereen zich goed kan voelen, dat we kunnen onthaasten en rust vinden. Vandaar ook dat één van de vaste ingrediënten is om geen gsm of andere elektronische apparaten mee te brengen, zo kunnen we het aantal prikkels van buitenaf als vanzelf verminderen.

We zijn steeds bereikbaar op 0498/76.36.50 (Bart) voor dringende gevallen, en het spreekt voor zich dat we indien nodig zelf ook onmiddellijk contact opnemen.

 

De kampjes, dit jaar zijn het dus allemaal interne kampjes gaan door aan het atelier van Woodenart aan de Leuvenseweg 93 te 3202 Rillaar, van maandagochtend 8.30u tot vrijdagnamiddag 16u. Bij afloop van ons kamphouden we tentoonstelling van de gemaakte stukken, dan is het fijn dat jullie als ouders niet te gehaast zouden zijn om weer huiswaarts te keren. Even gezellig napraten vergemakkelijkt voor de kinderen de overgang naar wat nadien volgt.

 

Volgende persoonlijke spullen brengen jullie zelf mee:

-Veldbed of luchtmatras en warme slaapzak, zaklamp

-Pyjama, toiletgerief en twee handdoeken

-Kleding en schoeisel voor alle weer waar je je gemakkelijk in voelt, zwemkledij

-Je beste humeur, en indien je dat leuk vindt strips of een gezelschapsspel

-Ev. houtideeën, op voorhand te overleggen naar de technische haalbaarheid

-Identiteitskaart

 

Volgende kampen worden aangeboden:

Kamp 1: geboortejaren 2011- 2005, van 8 t/m 12 juli 2024

               Dit kamp is enkel voor jongens

volzet

Kamp voor volwassenen: van 15 t/m 19 juli 2024, zie pdf onderaan deze pagina

Dit is nieuw vanaf dit jaar! In dezelfde filosofie van vertragen en creativiteit leven we enkele dagen samen buiten

nog drie plaatsen beschikbaar

Kamp 2: geboortejaren 2016 - 2009, van 5 t/m 9 augustus 2024

volzet

Kamp 3: geboortejaren 2014 - 2009, van 12 t/m 16 augustus2024

               Dit kamp staat ook open voor kinderen met ASS

nog een plaats beschikbaar

Kamp 4: geboortejaren 2016 - 2009, van 26 t/m 30 augustus2024

volzet

 

Wat moet het allemaal kosten? Voor een ganse weeknatuurplezier, lekker eten inclusief kookles, overnachting en alle dagen houtworkshopsvragen we 385€.

Bij wijze van inschrijvingsbevestiging vragen we een e-mailtje sturen waarin ook de bijgevoegde infofiche ingevuld wordt teruggestuurd. Een voorschot van 75€ vragen we over te schrijven op BE86 7775 9410 3050, met vermelding van ‘houtkampje’ en jouw naam.

Pas wanneer beiden in orde zijn ben je ingeschreven.